Amsterdam-Istanbul-Amman - Reisverslag uit Amman, Jordanië van Janwinmarkonina - WaarBenJij.nu Amsterdam-Istanbul-Amman - Reisverslag uit Amman, Jordanië van Janwinmarkonina - WaarBenJij.nu

Amsterdam-Istanbul-Amman

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Janwinmarkonina

10 Juli 2010 | Jordanië, Amman

Vrijdagochtend om half 2 uit Leeuwarden vertrokken om kwart over 3 aan te komen bij Schiphol waar we de auto hebben afgeleverd. Om 20 over 7 vlogen we richting Istanbul. De vlucht ging goed tot de laatste 3 kwartier toen hebben we nog behoorlijke turbulentie gehad omdat het zeer slecht weer was. Dat het slecht weer was bleek wel toen we gingen landen in Istanbul. Pas de laatste 100 meter voor de landing zagen we Istanbul liggen. Het regende en het regende. Daar ging ons plan om met de metro naar het centrum te gaan om daar lekker op het terras te zitten. Na een tijdje wachten leek het ons toch beter richting het centrum te gaan want 7 uren wachten op een vliegveld is wel veel. Wij vragen aan medewerkers waar we moesten zijn. Eerst werden we naar de transit ruimte verwezen maar ja daar kun je niet door de douane dus wij weer naar beneden. Na een lange rij bij de douane bleek dat we een visum moesten halen. Het visum zou 1 minuut kosten en ja dat deed het ook inderdaad. Om nogmaals in de rij te gaan staan zou weer 3 kwartier kosten. Dit hebben we maar niet gedaan en zijn toen weer naar de transit gegaan. ( duty free).
We hebben heerlijk, zoals heel veel reizigers, geslapen op twee stoelen. Misschien was het wel goed dat we niet het centrum in zijn gegaan zodat we wat slaap konden inhalen.
Om 7 uur 's avonds zou onze vlucht naar Amman vertrekken. Iedereen stond al bij de juiste gate toen er werd omgeroepen dat we naar een andere gate moesten. Daar hebben we nog een uur staan wachten voordat we in het vliegtuig zaten. Om 8 uur vlogen we dan eindelijk richting Amman. We hebben een heerlijke relaxte vlucht gehad met een paar gezellige Jordaniers naast ons. Om 10 uur waren we dan eindelijk in Amman. Eerst maar op zoek naar een pin automaat want ons geld was er in Istanbul wel door heen gegaan. Na lang zoeken had Jan een automaat gevonden maar helaas deze werkte niet. Bij de bank konden we niet met onze pas of mastercard geld ophalen. Maar zonder geld konden we geen visum krijgen. Iedereen was heel behulpzaam en na een hele tijd ging iemand die visa verstrekt met Jan naar buiten (door de douane heen) waar ook nog een pinautomaat stond. Gelukkig deze werkte. Ondertussen was het al half 12 toen we eindelijk onze bagage konden ophalen. Er waren slechts 3 rugzakken te bekennen. Wij naar de informatie balie om alles door te geven, had Nina ergens achteraf toch de 4e rugzak gevonden. 10 voor 12 stonden we eindelijk buiten, het was afwachten of we de gereserveerde auto nog op konden halen (we zouden er al om 10 uur zijn). Ook hier was iemand weer heel behulpzaam om het telefoonnummer van de car rental te bellen. Uiteindelijk hebben we de auto rond middennacht in ontvangst kunnen nemen. De rit naar Madaba ging zeer voorspoedig om kwart voor 1 stonden we voor ons hotel. Jan mocht de auto nog even naar de parking verplaatsen maar wat hij ook deed, de motor startte niet. De auto hebben we maar op dezelfde plek laten staan en de volgende dag zouden we wel verder kijken. Onze 1e indruk van Jordanie is geweldig. De mensen zijn zeer vriendelijk en heel behulpzaam. 24 uur nadat we richting Schiphol waren vertrokken lagen we eindelijk in ons bed.

• 10 Juli 2010 - 19:01

Silvana:

Hoi Jan, Windy, Marko en Nina,

Allereerst de groeten van ons uit het warme Leeuwarden. Nou; jullie heb al weer veel moeten regelen, maar zoals jullie al schrijven zijn er gelukkig veel hulpvaardige mensen. Wij zullen jullie proberen te volgen; ook als we zelf op reis zijn.
    Veel plezier en jammer dat jullie er morgen niet bij kunnen zijn.
    Groeten van ons allen en lekker genieten!

Silvana