Aswan dag 2
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janwinmarkonina
22 Juli 2010 | Egypte, Aswan
Om een uur of 11 hebben we de ferry naar Elephantine island genomen, een van de vele eilandjes in de Nijl. De overtocht duurt nog geen 5 minuten en de ferry zelf is een klein motorbootje. Ook hier zitten de vrouwen weer gescheiden van de mannen.Op het eiland wonen de Nubiers. Er zijn kleine dorpjes met veel loslopende geitjes. Hun inkopen moeten ze in Aswan doen. Er was dan ook niet veel te beleven.
Later op de middag zijn we met een feluka rond Elephantine eiland gezeild. Een ontspannen middag. Al was het maken van een goede prijsafspraak nog een hele toer. Uiteindelijk werd onze prijs gecompenseerd met Bakshish (tipgeld).
Vanavond gaan/moeten we vroeg gaan slapen want morgenochtend om kwart voor 3 worden gewekt voor een tour naar Abu Simbel. Het is wel heel vroeg maar we hebben gehoord dat dat het wel waard is.Overigens zegt ook iedereen dat je bekaf terug komt. We zullen zien.