Wadi Rum / Akaba
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janwinmarkonina
16 Juli 2010 | Jordanië, Akaba
Het laatste stukje van de Kings Highway afgelegd. Onze weg ging verder op de Desert Highway en daar zagen we dan eindelijk kamelen. Half 2 waren we in Wadi Rum waar Madallah ons al opwachtte. Samen met 2 Spanjaarden zijn we in jeep,. bestuurd door het neefje van Madallah (iedereen is familie), door de woestijn gecrossed. We hebben de brug van Lawrence of Arabia gezien en deze ook beklommen. Erg mooi was om te zien hoe de kamelen wisten waar de waterplaats te vinden was. Er was namelijk een bron in een van de rotsen. In het gebied waar we rondreden kwamen ooit de karavanen vanuit Saudi Arabie richting Syrie voorbij, de tekeningen op de rotsen zijn nog steeds aanwezig. 's Avonds de ondergaande zon vanaf onze eigen rots zien ondergaan om daarna lekker te gaan eten. De kip en de aardappelen waren in een pan gegaard onder het hete zand. Na nog een tijdje te hebben genoten van de mooie sterrenhemel zijn we gaan slapen in ons tentje.
Vanmorgen om half 8 ontbeten om daarna weer met de jeep naar Wadi Rum terug te keren.
We zijn nu in Aqaba, Moon Village, 12 km buiten het centrum. Morgen via Israel, Eilat, naar Egypte.