Onverwachts 1 dag in Eilat
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janwinmarkonina
18 Juli 2010 | Israel, Eilat
We waren 's ochtends om half 10 uit Aqaba vertrokken met de taxi en in zeer korte tijd waren we bij de grens van Israel. Na zeer grondige controles van de tassen en vooral de toilettassen konden we doorlopen. Vanaf de grens ook nu weer een taxi genomen naar de Egyptische grens. Nog geen half uur later waren we er al. We waren blij dat het allemaal zo voorspoedig ging. Tot we bij de laatste controlepost kwamen. We wilden een visum voor heel Egypte en niet alleen voor de Sinai woestijn. Dit was volgens de douane onmogelijk! Vreemd, ik had twee weken voor we op vakantie gingen nog gebeld met de Egyptische ambassade in Den Haag. Daar was mij verzekerd dat het geen probleem was om een visum bij de grens te krijgen voor heel Egypte. Fijn zulke info te ontvangen van een ambassade, je verwacht toch dat ze je de juist informatie geven.
Er zat niks anders op om terug te gaan naar Israel waar we bij het Egyptische consulaat aldaar een visum konden aanvragen. Het enige probleem was dat op zaterdag alles gesloten is.
Dus op zoek naar een hotel. 's Middags zijn we heerlijk naar het strand gegaan waar vooral heel veel jonge mensen waren en hele harde, maar wel leuke, muziek.
Nu zaten we vanaf de andere kant naar Jordanie te kijken.
Zometeen naar het Egytische consulaat voor een visum en dan door naar Cairo.
20 Juli 2010 - 17:12
Rolien:
Zojuist weer een gedeelte van jullie verhalen gelezen en de foto's bekeken! Wat indrukwekkend, die kloof, geweldig!!
Geniet volop, het is een bijzondere reis en heel mooi dat jullie dat als gezin doen.
Enjoy enjoy enjoy!!
Groeten Rolien