De Chinese muur
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janwinmarkonina
18 Juli 2011 | China, Peking
Vanavond hebben we gegeten in een lokaal restaurant waar ze hotpot hebben. Dit houdt in een soort fondue waar je je eigen eten kookt in water in pittig en niet pittig water. Het voedsel erin doen was niet moelijk, alleen het eruit halen was een ander verhaal. Gelukkig zagen ze ons modderen en kwamen ze met een soort sleef aan. Als je kip wilt koken zitten de botjes er nog aan en beetje geluk krijg je het kippekopje met oog erbij. Uiteindelijk lekker gegeten.
Nu terugkijkend op de 1e paar dagen Beijing zien we veel veranderingen, de grootste daarvan is dat er voor ons gevoel bijna geen fietsers meer zijn behalve in de hutongs. Alles gaat met het openbaar vervoer, met de auto of met nagenoeg geruisloze elektrische brommertjes (dat blijft oppassen want anders lig je eronder). Toch zien we zo nu en dan ook nog wat van het oude China. Beide heeft zijn charme en heeft hier zijn plaats gevonden.
19 Juli 2011 - 10:29
Wim, Rolien & Erwin:
MASTEJSèèèN!!!!
Mooie foto's hoor! Wij lusten wel zo'n schorpioen op een stokkie, of doe anders maar zo'n gedroogde hagedis!
;)
Fijne vakantie nog!
Groetjes vanuit een regenachtig Leeuwarden. -
20 Juli 2011 - 17:36
Hinke:
Wat een prachtige foto's van de chinese muur.Ik snap best dat de chinezen met
Marko en Nina op de foto willen.Denken vast zulke mooie Tieners zijn vast in
Nederland BN-ers.Heel veel plezier en eet smakelijk.
Groetjes Hinke. -
20 Juli 2011 - 19:25
Marieke:
Prachtige foto's. Ben een tikkie jaloers... Wij doen het hier maar met een stamppotje boerenkool.........
We kijken uit naar jullie volgende verhaal!!
Gr jullie buurtjes