Onvergetelijke dagen in Tibet
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janwinmarkonina
08 Augustus 2011 | China, Lhasa
Door onze gids en chauffeur werden we voorbereid op de laatste 102 km naar het EBC. De weg zou zeer hobbelig en slecht zijn. Dit klopte helemaal en op 1e gedeelte regende het ook nog. Wat waren wij blij met onze Toyata landcruiser (die hier door iedereen wordt gebruikt). In het EBC bleek de Mount Everest in wolken gehuld te zijn, hij was al 3 dagen niet te zien geweest. De laatste kilometers hebben we lopend afgelegd. Onderweg nog antilopen en marmotten gezien. Bij het EBC hebben we volgens de traditie gebedsvlaggen opgehangen met onze naam erop. Gelukkig geen Chinezen toeristen om ons heen die wel in bussen werden aangevoerd toen wij alweer afdaalden. Eerst nog een lekkere maaltijd in een yaktent om daarna de bochtige, hobbelige weg weer terug te rijden. Vandaag over de Friendship Highway naar Lhasa gereden. Dat moest wel rustig vanwege de vele checkpoints. Bij het 1e checkpoint krijg je een briefje met de tijd erop. Als je bij de volgende te vroeg aankomt moet je een fikse boete betalen. Men zegt dat men dit doet omdat er in het verleden vele ongelukken zijn gebeurd door te hoge snelheden. De snelheid is er nog niet uit want 5 minuten voor het volgende checkpoint hebben we gewoon een pauze van 15 minuten. En wij zijn zeker niet de enigen!
Zonet nog wat souveniers gekocht want morgen op half 8 worden we naar het treinstation gebracht. We reizen in 26 uur naar Xining om daarna het vliegtuig naar Xi'an te pakken. In Xi'an moeten we overstappen op het vliegtuig naar Shanghai.
09 Augustus 2011 - 05:43
Feik En Alfred:
een voorspoedige reis terug.
tot ziens feik en alfred. -
09 Augustus 2011 - 20:54
Rolien:
Wat ongelofelijk prachtig allemaal!! We horen de verhalen snel in persoon.
Hele goede terugreis, zet m op!!
groeten