Een heerlijke dag in Xi'an
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janwinmarkonina
25 Juli 2011 | China, Xi'an
Onderweg van en naar het guesthouse hadden we al steeds billboards gezien dat de Black Eyed Peaz hier op de 24e zouden optreden en Jan en Nina hadden wel zin om ze te zien. Na een aantal keren gevraagd te hebben bleken ze in club 1+1 te zingen. Om 8 uur zouden de deuren opengaan dus wij erheen. Entreeprijs was 50 yuan. Alleen de heren hoefden te betalen. Er gingen natuurlijk al alarmbellen rinkelen met de vraag of ze wel echt kwamen. Binnen gekomen gingen we een aantal trappen naar beneden. Daar stonden ongeveer 30 man lijkend op de ME met een helm op en een (kogelvrij?) vest aan. Maar dat was nog niet het enige er stond ook nog een rij bedienden. Door een haag van bedienden en ME-ers kwamen we in een exclusieve club en mochten we een tafeltje uitzoeken. Het bleek dat de tafel waar wij aan stonden 800 Yuan moest kosten. We snapten er niks van. Als wij naar een concert gaan kopen we kaartjes en dan koop je daar nog wat drinken. Uiteindelijk zijn we aan de bar gaan zitten wat 400 yuan kostte. Oke, als we maar een gezellig avondje zouden hebben... Nu bleek het zo te zijn dat je 400 yuan betaalde maar dat je voor dat bedrag ook drank kon uitkiezen. Dat werd dus bier en sprite voor Nina. Niet veel later kregen we 12 biertjes en 1 sprite. Marko's avond was helemaal goed. Om 12 uur begon het concert en om half 2 was het afgelopen met tussendoor een pauze van ongeveer een half uur. We hebben een geweldige avond gehad. Maar zoals zoveel dingen in China waren dit niet de echte Black Eyed Peas het waren namelijk de Black Eyed Peaz. Het verschil zit hem in de laatste letter. Wel is het de World’s first & original Tribute Band to the Black Eyed Peas (gevonden op internet) en hebben we een geweldig concert gezien.
25 Juli 2011 - 19:45
Mazal Tov:
I've got a feeling........